Znaménka

Dobrý den , chtěla bych se zeptat , zda u znamének , která nejsou vůbec vystavená slunečnímu zářeni , np. v podpaží a podobně , se může taky vyskytnout nějaký rakovino tvorný nádor , nebo zda jsou prostě nějak riziková . Mám od dětsví jedno dost vélké v podpaží , a neni slunci vystaveno , a nijak se nemění , ale zase je to ten typ znaménka , ktere vystupuje z povrchu. prosím o radu ,zda se mám čeho obávat , nebo ne , Předem děkuji .

Odpověď odborníka:

Pokud znaménko vystupuje nad okolní kůži, je většinou zcela vpořádku a nehrozí komplikace. Ale obecně neplatí, že by znaménko nevystavované UV záření, nemohlo začít zlobit. POkud máte pochybnosti, navštivte kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: