Znaménko

Dobrý den, mám více znamének, některé pihy mám dokonce ted nové. Jsou malé, ale tmavší, skoro až černé, muže to být problém? Avšak znepokojuje mne jedno, které mám sice pocit, že tam mám dlouho, ale přesto si nejsem jistá a mám velký strach, jestli nejde o rakovinu? U kožní jsem byla se 2 mateřskými znaménko?y, které prý nebezpečné nejsou. Tak má otázka zní, zda mám řešit i tohle znaménko? Problému jsem i všimla až po důkladnější prohlídce, jelikož se mi po tele tvoří pupínky- vypadá to jako kopřivka, alergická reakce. Babička měla nedávno rakovinu kůže, jinak jsem snědší typ, je mi 23 let a slunce jen u moře, do solárií nechodím vůbec. Děkuji.

Odpověď odborníka:

dobrý den, každý pigmentový projev s atypickým vzhledem či chováním je v každém případě potřebné vyšetřit dermatologem, který může na základě dermatoskopického vyšetření stanovit jeho závažnost. V případě nejistoty je na místě odstranění projevu s histologickým vyšetřením.

MUDr. Jaroslav Urbánek
MUDr. Jaroslav Urbánek

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: soukromá kožní ambulance, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x