Znamenko

Dobry den je mi 18 let a jiz rok mam takovy problem. Pred rokem jsem si na hlave strhla neco. Vypadalo to jako strup.nevim presne kde byl. Pote jsem byla u kozni lekarky a ta mi rekla,ze to nic nebylo,jen stroupek a mohl byt na pize,kterou tam mam ale kdyby byl na jinem miste,tak tam po nem nic nebylo,ale pak jsem si na internetu precetla,ze se znamenko muze zmenit ve strup a signalizuje,ze je zhoubne. Od te doby mam sileny strach ze znamenek. Bojim se kazdeho stroupku,skvrny i malych znamenek,ktere udajne nejsou nebezpecne. Porad na to myslim,pozoruju se,myslim na to,ze bych tu rakovinu mohla mit,stale si to rikam aniz bych to chtela a bojim se,ze si to tim privolam? Myslite,ze je to mozne si to privolat? V rodine nic takoveho nemame. A navic pred 14 dny jsem si na hlave taky strhla asi zase maly stroupek teda vypadalo to tak a mam znova obavy. Byl maly,ale na hlave jsem po nem nic neobjevila,treba jizvicku nebo tak. Myslite,ze kdyby to bylo neco vazneho,tak po strhnuti tam zustane nebo se tam objevi neco neobvykleho co by mohlo to signalizovat? A po jake dobe kdyby to bylo neco nebezpecneho treba i po roce? Casto me svedi hlava a skrabubse.mamka mi rekla,ze to byl jen obycejny stroupek,kdyz se skrabu. Pred mesicem jsem byla u kozni lekarky a rekla mi,ze na hlave zadnou pihu ani znamenka nemam. Myslite,ze by se tam mohla mezitim objevit a zmenit se? Prosim poradte jak poznam,zda to nebylo nic vazneho. Mam s tim jit ke kozni lekarce? Prosim odepiste. Byla bych moc rada.

Odpověď odborníka:

Pokud je znaménko v pořádku, pak ani po rozškrábnutí nedojde ke změně v kožní nádor. Je vhodné , pokud máte velké obavy, cca 1x za půl roku znaménka zkontrolovat, ale domnívám se, že u vás žádné zvýšené riziko rakoviny nehrozí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření během těhotenství může ovlivnit chování novorozence
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Články: Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Každá žena má v různých...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nos – věrný ochránce našeho zdraví
Články: Nos – věrný ochránce našeho zdraví
Nosní dutiny nejsou jen dvě...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x