Znaménko

Na zádech mám znaménko do kterého se občas škrábnu. Na vyříznutí se mi jít nechce, protože nechci mít na zádech jizvu. Poslední dobou je (viz. obrázek) zespoda takové růžové, což mě docela děsí, nevypadá to hezky. Tak se chci jen zeptat, jestli s tím musím někam jít, nebo jestli je to dobré.

Odpověď odborníka:

Rozhodně zajděte k lékaři - k praktickému, nebo event. rovnou na kožní. Změny znaménka a okolí mohou být sice dány jen podrážděním po poškrábání (podle fotografie těžko soudit na 100%), ale jakékoliv změny pigmentových útvarů na kůži není dobré podceňovat. Myslím, že by bylo rozumné znaménko odstranit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x