Znaménko

Dobrý den. Před 14 dny jsem byla na kožním kvůli ekzému a zároveň jsem si nechala zkontrolovat znaménka. paní doktorka mi je kontrolovala dermatoskopem, ale ne digitálním, jen takovým (ručním) optickým. Řekla mi, že je vše v pořádku. Jedno ze znamének mi teď ale začalo svědit a to poměrně hodně a trvá to už asi týden. Jak spolehlivé je vyšetření optickým dermatoskopem? Je možné, že by bylo znaménko nebezpečné a lékařka to neviděla?Znaménko je ploché, hnědé s tmavou skrvnkou uprostřed. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, žádné vyšetření není na "sto procent". Znaménko také může mít svůj vývoj, t.j., mohlo se změnit z neškodného na potenciálně nebezpečné. Jestli znaménko začalo svědět, bez váhání se dostavte ke kontrole, v případě podezření jej lze odstranit a vyšetřit v laboratoři (histologie).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x