Znaménko ve vlasech

Mám v zátylku už od nepaměti vystouplé znaménko. Je v takovém místě, že jsem ho snad nikdy neviděla, nevím tedy, zda vypadalo takhle vždycky. Znám ho jen po hmatu. Ze zvědavosti jsem si ho vyfotila a byla jsem docela nemile překvapena. Už jsem přemýšlela, že bych si některá znaménka nechala odstranit, ale nic nevypadá až takto. Na druhou stranu je vždy kryté vlasy, nikdo to nevidí, takže nevím, zda bych ho měla odstranit, nebo ne. Moc děkuji za případnou odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se znaménko nemění, není nutné je odstraňovat. U znamének, která jsou větší jak 6 mm, dále v místech chronického dráždění, ve Vašem případě hřebenem, se doporučuje jejich odstranění. Doporučuji v podzimních měsících (po snížení slunečního záření) navštívit kožního lékaře nebo konzultaci v melanomové poradně.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: