Znaménko ve výstřihu

dobrý den, prosím o radu ohledně znaménka ve výstřihu, v příloze foto, zda se může jednat o melanom či jiný druh nádoru. Znaménko má cca 6mm, je tmavě hnědé, část je růžová. Mám ho již delší dobu ( nejsem si ale jistá, jestli ale vždy bylo zčásti i takto růžové ), je trošku vystouplé. Nejsem si vědomá, že by nějak zvlášť svědilo, nekrvácí, nebolí. Je možné, že se malinko zvětšuje. Zároveň bych se chtěla zeptat, zda je možná souvislost s potížemi, které mám posledních pár měsíců - bolest na levé straně hrudi nad prsem ( ve stejných místech je i toto znaménko ), spíše píchavá, při hlubokém nádechu hlavně, či při určitém pohybu, ve stejné rovině i vzadu na zádech, občasné jakoby zahlenění, kdy musím odkašlávat a pocit jakési zadní rýmy, kdy musím polykat. Mám i mírně nateklé uzliny pod krkem, zarudlé v krku. Je možné, aby toto již byly příznaky metastází ( třeba v dých.cestách, uzlinách..), pokud je znaménko opravdu zhoubným nádorem? děkuji moc za odpověď, rakoviny se velmi bojím ( prarodiče oba zemřeli na rakovinu )

Odpověď odborníka:

Znaménko bych z důvodu nerovnoměrné pigmentace doporučila odstranit. Pokud trvá delší dobu, domnívám se, že se nemusíte obávat. Boleti zad mohou být způsobeny "přiskřípnutým" mezižeberním nervem. Krční obtíže budou spíše vyvolány chronickým zánětem nosních dutin.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: