Znamienka

Dobry den, po uraze sa mi spolu s chrastami odlupilo aj niekolko znamienok. Ide ale o to, ze nie vsetky boli vypukle, daktore boli aj tmave a splyvali s kozou. Ostali mi po nich take svetlo hnede skvrny. Bola som u dermatovenerologa, ktory povedal ze to nic nie je. Ale kedze znamienka predtym nevidel mam obavu ci sa nemoze neskor z toho utvorit nieco patologicke. Ako by vyzerali tie jazvy, keby sa nieco zacalo diať? Je mozne ze by sa z toho mohla utvorit rakovina, bez toho aby na tych jazvach bolo nieco vidiet? Teda nieco pod povrchom? Dakujem pekne za odpoved.

Odpověď odborníka:

Samotný úraz znaménka nevede ke vzniku rakoviny. Je vhodné pigmentace cca po půl roce kontrolovat. Pokud by se objevila nepravidelnosti v rozložení pigmentu či sytě hnědá ložiska, je vhodné projev odstranit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Co prozradí jaterní testy?
Články: Co prozradí jaterní testy?
Prokázat hepatitidu je...
Bolest hlavy může způsobit i rýma!
Články: Bolest hlavy může způsobit i rýma!
70–80 % populace trpí...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Orgasmus… Co to vlastně je?
Články: Orgasmus… Co to vlastně je?
Lidé jsou asi tak rozdílní...
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: