Znamínko

Dobrý den, velice mě trápí otázka mého mateřského znaménka. Bylo velké a bylo na obličeje, měla jsem ho už dlouho a bylo vystouplé. Také mělo trochu nepravidelný okraj a barvu. Kožařka chtěla, aby bylo vyřezáno a histologicky vyšetřeno, bohužel plastický chirurg zvolil metodu vypálení a vzorek nebyl vyšetřen. Byla jsem velmi naštvaná a navíc se mi teď uprostřed jizvy po vypálení udělala pigmentová tečka. Co mi doporučujete? A mám se hodně obávat? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Tento typ znaménka není nebezpečný, takže pokud bylo odstraněno např. laserem, je to vpořádku. Někdy se po odstranění objevuje v místě původního znaménka pigment, jakoby vycestovalý z hlubších partií kůže, není to nebezpečné, pokud vám to vadí kosmeticky, požádejte plastického chirurga, který zákrok prováděl, o korekci.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Koronarografie
Články: Koronarografie
Koronarografie patří mezi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Onkologické vyšetření
Články: Onkologické vyšetření
Onkologické vyšetření je...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: