Znaminko

prosim, muzu si nechat odstranit znaminko i v podpazi? neni to misto nebezpecne? nehrozi infekce?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo. Znaménko v podpaždí neznamená žádný rozdíl oproi znaménku kdekoliv jinde na kůži. Riziko pooperační infekce hrozí u jakéhokoliv typu operace. Nicméně riziko případné infekce většinou daleko převažuje profit, které ze zákroku můžete mít, je-li indikovaný. V podpaždí může být trochu problém s hojením i z toho důvodu, že se zde člověk více potí, což může ránu dráždit. Jak jsem ale napsal výše, pokud jste doporučena například kožním lékařem k odstranění znaménka, rozhodně neváhejte. Hezký večer.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: