Znenadání slabá menstruace

dobrý den, je mi 27 let a již 10 let užívám hormonální antikoncepci. Momentálně užívám Jeanine. Menstruaci mám pravidelnou, trvá mi 4-5 dní a myslím, že ji mám takovou normální, ani slabou, ani silnou. Ale teď při poslední menstruaci bych vlastně řekla, že se nedostavila, jen drobné, až nepatrné špinění 3 dny..nikdy se mi to nestalo a chci se zeptat jestli mám vyčkat do příští menstruace a kdyby se to opakovalo zajít ke svému gynekologovi, anebo je možné, že se to stane. Těhotná být nemůžu, ale jen jsem tento měsíc antikoncepci užívala v nepravidelnou dobu, o dvě až tři hodiny později a na přelomu prvního a druhého týdne užívání pilulek jsem si jednu zapomněla vzít a tak jsem vlastně druhý den polykala dvě najednou. Také se bojím jestli to nesouvisí s tím, že beru hormonální antikoncepci už takovou dobu..od 17 let..a abych pak neměla problémy s otěhotněním. V posledních dvou měsících se mi stalo, že mi menstruace skončila ve čtvrtek a v neděli nebo až v pondělí jsem měla zničehonic zas slabý "menstruační výtok" a pak zase dobrý. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dlouhodobé užívání antikoncepce není ničím škodlivé, zcela rozhodně nebudete mít díky antikoncepci problémy s otěhotněním po vysazení antikoncepce. Slabá menstruace se může čas od času objevit. Protože jste však tablety neužívala pravidelně, zakupte si si raději těhotenský test. Nepravideln špinění může také souviset s nepravidelným užíváním tablet.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: