Znížená funkcia štítnej zľazy

dobrý deň,rada by som poznala vas nazor. Bola som na endokrinolog.vysetreni, pretoze asi pred 5 mesiacmi mi gynekolog zistil hodnotu TSH 5,3mIU/l, teraz mi vysla hodnota 6,69mIU/l, hodnota FT3 5,07 pmol/l a FT4 15.5 pmol/l hodnota ATG 0,617 IU/ml, ATM 0,077 IU/ml GLU 4.85 mmol/l, CA 2.31 mmol/l, MG 0,89 mmol/l, PHOS 1.21 mmol/l. Diagnoza mi bola stanovena ako subklinicka hypotyreoza a nezvacsena stitna zlaza. Zatial nemam ziadne priznaky ani problemy a lekarka mi nepredpisala preto ani ziadne lieky. Chcela by som sa spytat na vas nazor, ci to ze neuzivam teraz lieky neovplyvni v buducnosti moznost otehotniet, resp. vyvoj plodu. A ci ta zmena za poslednych 5 mesiacov v hodnote TSH nie je az tak vyznamna? Co by ste doporucoval jest (beznu stravu, vitaminove doplnky) na podporu cinnosti stitnej zlazy? Dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozpětí hodnot normy pro TSH je 0,37-5,0 , hodnoty přes již znační manifestní hypothyreosu, měla byste být nyní již léčena. Někdy když šž léčena není, jsou problémy s otěhotněním. Info o funkci štítnice např. zde: http://www.endokrinni-system.cz/stitna-zlaza , když je funkce štítné žlázy správná - tedy berou se tabletky s doplňujícím efektem (tzv. substituce) a hladiny hormon jsou v normě, těhotenství se obvykle podaří. Tedy léčba hypothyreosy napomáhá cestě ke zdravému dětátku. Informujte se proto u vašeho lékaře - třeba jen telefonicky nebo na další kontrole. Doplňky ani stravou se bohužel nijak štítná žláza zásadně ovlivnit nedá. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x