Znovu obniveni srustu po operaci

Dobry vecer Pane Doktore chtela jsem se zeptat jestli se da neco udelat po znovu objeveni srustu. Pred 3 rokama jsem byla na operaci srustu laparoskopii my to neslo tak my otevreli bricho a nyni se my objevily znova na pravem vajecniku. Pani doktorka my nic poradne nevysvetlila a rekla ze si me na svedomi neveme ze bych mohla zustat s vyvodem. Mam docela velke bolesti a brat neustale nejake leky a injekce si myslim ze asi toto nespravi. Moc dekuji za odpoved Jana Hoskova

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud máte srůsty po operaci, tak každé další rozrušení srůstů bude přitěžovat.pokud je riziko srůstů, je vhodný hyalo barier, což je látka omezující srůsty v dutině břišní, zavádí se při operaci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x