Zobrazovací metody

Dobrý den, mám bohužel podezření na roztroušenou sklerózu a mám žádanku na MR mozku a C míchy. Chci se Vás zeptat, jestli pro toto vyšetření je lepší jít do 3Teslové Siemens MAGNETOM Skyra 3T a nebo do 1,5Teslové Siemens MAGNETOM Avanto 1.5T V případě, že jedna možnost je lepší, než druhá, tak by mě ještě zajímalo, proč? Předem děkuji za zprávu. S pozdravem,

Odpověď odborníka:

|Dobrý den, tento dotaz by asi bylo vhodné směřovat spíše na radiologa. Domnívám se, že přístroje jsou k diagnostice SM srovnatelné, 3T je přístroj vyšší generace.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: