Zodac

pani doktorko ješte pak otazek psala jste že pokud je alergie tak se dava xyzal atd my mame zodac ale musim řict že nikdy se mi nezdalo že by bylo s timto lekem lip když nedam nebo dam nekašle a zas naopak takže nevidim žadny jeho učinek budu volat svemu alergolovi ale až přijde z dovolene takže pokud bereme kortikoidy a zodac a stale kašlem je to normalni a časem to vymizi byla jsme se synem i u Orl a on řekl že je vše v pořadku a syn ma rymu a taky řikal že tam nevidi nic tak co mama dělat nasadit berodual ale on kašle jak kdy a zse davat berodua u občasneho kašle je nesmysl ne? třeba včera večer ani jednou nezakašlal a dneska už as 5 krat jak si lehl a tak to je pořad pak usne tvde a je do rana klid ale stejne mně trapi jak bere ty kortikoidy že stale kašle přece to nejde ignorovat nebo zase nasadit lekyna imunitu??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Xyzal je podobný lék jako Zyrtec, má pouze upravenou stejnou molekulu a má i protizánětlivý účinek. Berodual by se měl dávat pouze jako úlevová léčba, to znamená při záchvatech kašle, dušnosti,většinou nebývá součásí pravidelné prevetntíní terapie. Naopak inhalační kortikosteroidy patří do pravidelné preventivní léčby, užívájí se i v době kdy je pacient již bez klinikcýh příznakl a dlouhodobě udržují astma pod kontrolou. Pokud syn občas stále pokašlává po konzultaci s Vaším alergologem by bylo ev. vhodné navýšit dávku kortikosteroidů, záleží na klinickém vyšetření, určitě bych se řídila raadmi Vašho lékaře, který dítě dlouhodobě zná.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: