Zodac při kojení

Dobrý den.. Mám dotaz, zda při alergii můžu při potížích občas brát Zodac. Jsem měsíc po porodu, plně kojím. Mám alergii na žluté potravinářské barvivo Tatrazin (E102). Také jsem od lékařky dostala papír, že jsem aspirinsenzitivní. Projevy alergie jsou červené pupínky až fleky a občas otok v obličeji, jinak nic. Během těhotenství byla alergie vcelku úplně v pohodě, ale teď v šestinedělí se to zhoršilo i když nejím nic o čem vím, že by to mě to mohlo vadit... Je možné, že se může přechodně v tomto období alergie a její projevy zhoršit? Začala jsem mít chvilku pocit, zda nemám alergii na vejce, ale donedávna jsem je jedla a vše v pohodě.. Tak nevím - je možné aby se alergie objevila takto ze dne na den..? dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotenství a porod můžou opravdu udělat změnu v alergiích, mohou se objevit i nové příznaky. Zodac bych se nebála užívat, nejlépe vždy po kojení, kdy je delší pauza před dalším kojením. Zapisujete si potravinový deník a příznaky. dají se pak udělat kožní testy přímo s podezřelými potravinami.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: