Zoloft

Dobrý den S úzkostmi se potykam jiz 10 let s přestávkami,kdy mi bylo dobře. Můžete mi prosim zodpovědět,zda léky Zoloft je vhodný na uzkostnou poruchu,ataky? V současné době mam psychosomaticke potíže,táhne se to uz celý rok a nepomohl mi ani pobyt v PL,tak budu muset prelecit.v minulosti jsem uzivala Citalek,zabral jen poprvé,po nekolika letech uz mi bylo z něj špatně,poté jsem zkoušela Paroxetin,ale po nem jsem byla mimo,jak opilá,mimo sebe.jsem citlivá na chemii,slyšela jsem,ze Zoloft je slabší AD.nebo ktera AD jsou dobré snasena, jaka by byla Vaše volba?ještě me zajímá,jak jinak se porucha da řešit,pokud bych nesnesla žádné léky a psychoterapie zabere jen dočasně.dlouhodobou úlevu jsem ještě nezaznamenala.děkuji za odpověď. Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den Zuzano, píšete mi o tom, že vaše onemocnění probíhá periodicky. Hlavním příznakem je úzkostná problematika. Dále zde se zmiňujete o 3 lécích ze skupiny SSRI (Sertralin = Zoloft, paroxetin a citalopram = citalex) což jsou určitě léky první volby, samozřejmě záleží na době podávání a dávkování. Dále nepíšete vůbec nic o sobě jako o člověku, což je v léčbě úzkostných poruch základní otázka. Na obecné bázi se dá dělat samozřejmě spoustu věcí (zvýšit dávku, antidepresivum z jiné lékové skupiny, přidání thymostabilizátoru apod.... Kombinace farmako s psychoterapií je nejúčinnější, ale bez hlubší znalosti problému nemůžu být konkrétnější. V každém případě si myslím, že vzhledem k vašemu průběhu to bude běh na dlouhou trať měla byste být v kontaktu se zdatným psychiatrem event. i s psychoterapeutem. HOdně štěstí Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: