Zoloft a hučanie v ušiach

Dobrý deň p.Doktorka Chcem sa Vás opýtať.Zaznamenali ste vo svojej praxi hučanie v ušiach u pacientov u ktorých sa to prejavilo po podaní antidepresíva Zoloft?.Ja to mam asi mesiac a neviem čo s tým. Ďakujem Viktor

Odpověď odborníka:

Viktor, u většiny pacientů, u kterých se objeví nežádoucí účinky po užití Zoloftu , se setkávám nejčastěji se zrychlenou střevní pasáží, bolestmi hlavy, bolestmi v žaludku, svěděním kůže a otékáním jazyka. S hučením v uších jen vzácně. Doporučila bych Vám pak zkusit snížit Zoloft na polovinu běžně užívané dávky, a pokud se hučení v uších zmírní nebo ustoupí zcela, mohl by to být vedlejší efekt léku a pak by bylo vhodnější zkusit antidepresívum vyměnit.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Vyšetření prsu
Články: Vyšetření prsu
Vyšetření prsu je základní...
Jaký vliv má alkohol na krevní cukr? Odpovídá MUDr. Jana Urbanová
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: