Zoloft a těhotenství

Dobrý den, Prosím vás, Od 9.2 beru antidepresiva. Brala jsem Sertralin 50mg jednu tabletu denne. A asi pred 2mesici me doktorka napsala od Sertralinu Zoloft také 50mg, take jednou denne. Chci se zeptat, muzou se tyto prášky brát i behem těhotenství? Nebo musim vysadit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na vašem stavu. U všech léků je třeba zvážit rizika a přínosy. Zjednodušeně brát sertralin během těhotenství není dobré. Pokud by bez sertralinu byly významné projevy nemoci (a zde právě záleží jaké, kolik, co...), je to horší (pro plod "škodlivější", než brát sertralin. Tuto otázku by měl váš psychiatr zodpoovědět konkrétně u vaší osoby. Hezký den, zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: