Zovirax v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 32. týdnu těhotenství a objevil se mi pásový opar na zádech, nejdřív jsem dostala jen tekutý pudr, ale nezabral a pásový opar se rozšířil. Po týdnu jsem dostala tablety Zovirax 800, mám ho brát 5x denně 7 dní, ale všude píšou, že to není vhodný lék pro těhotné, že to může ublížit miminku. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli je to pravda a opravdu bych tento lék neměla užívat anebo si ho "bez obav" vzít můžu? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, pro plod je teď lepší, pokud budete užívat antivirotika,než být stále plná aktivního viru. Zde převažují pozitivní vlivy nad negativními velmi výrazně. Určitě bych ho vzala,tento lék nezpůsobí žádnou vadu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: