Zpevnění klíční kosti po zlomenině

Dobrý den, před dvěma měsící (19. září) jsem při judu utrpěla v 1/3 uzavřenou zlomeninu pravého klíčku. Před pár dny ("šťastného" 19. listopadu) jsem už mohla být na tréninku poprvé po 2 měsících. Bohužel jsem tam utrpěla znovu zranění klíční kosti a to zhmoždění. Doktor mi dal závěs a prý to bude za 2-3 týdny v pořádku. Chci se Vás tedy zeptat, jestli se dá nějak zpevnit klíční kost? Nějakou bandáží nebo tejpem? Myslím tím, aby to zpevnilo kost a zmírnilo případnou křehkost. Děkuji. Natálie (15 let).

Odpověď odborníka:

Milá Natálko, je fajn, že se zajímáš o své zdraví. Bohužel vzhledem k uložení klíční kosti a její prominenci na přední stěně hrudníku se dá jen obtížně chránit. O žádném ochranném prostředku nevím, ortézy jsou vyloženě k léčbě zlomeniny, ani tejpy by kost příliš neuchránily. Většina úrazů a zlomenin vzniká nepřímo a to přenesením nárazu z horní končetiny a z ramene. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: