Zpomalená řeč

Dobrý den, můj osmiletý bratranec, který chodí do 2. třídy mi přijde ,,opožděný". Je celkově menší než jeho vrstevníci, mluví strašně pomalu a nic ho nepřiměje mluvit nebo odpovídat rychleji. Působí celkově tak na 5 maximálně 6 let. Ve škole nemá špatné výsledky, ale všechno se musí pořádně učit a sedět nad tím asi dost dlouho. Že není úplně normální vidí v jeho okolí hodně lidí,jen rodiče se tomu brání a pokládají jeho vývoj za naprosto normální. Myslíte,že je nutné,aby šel na specializované vyšetření??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží, jak se na jeho vývoj dívá pratický lékař, který ho velmi dobře dokáže zhodnotit. Pokud by tam byla odchylka, jistě Vašeho bratrance k vyšetření odešle. Je ale možné, že jeho příbuzní se snaží problematiku maskovat.

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x