Zpomalení růstu

Dobrý den, jsem ve 36. týdnu a mám těhotenskou cukrovku. Do minulé kontroly 34. týdnu bylo miminko cca o 4 dny větší. Včera mi doktor řekl, že miminko odpovídá 35. týdnu. Potom mi také řekl, že mám přijít za týden na kontrolu, monitor a vypíše mi žádanku na nástup do nemocnice ve 38. týdny. Když jsem se ptala proč, tak mi bylo řečeno, že kdyby mě nechali do 40. týdne mohlo by dojít k nějaké sepsi nebo sekci(nerozumněla jsem mu). Dělal průtoky, ale nic mi k tomu neřekl. Cukrovku mám léčenou dietou, ketony v moči mám stále, ale bylo mi řečeno, že to plodu nemůže ublížit. Co znamená ta sepse(sekce) a může ještě do další kontroly narůst nebo se jedná o nějakou vadu?Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Sepse je celkový těžký zánět organizmu o ten se jistě nejedná,spíše měl na mysli sekci-cisařský řez, záleží na velikosti plodu a také pacientky s diabetem jsou pečlivěji sledovány,nemějte tedy obavy. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: