Zpožděná menstruace

Dobrý den, beru Minisiston už skoro 13 let a po domluvě s gynekologem ho beru třeba dva až tři měsíce vkuse a pak udělám pauzu na menstruaci... Teď jsem ho zase brala asi druhý měsíc vkuse, ale 8.3 jsem měla pohlavní styk a uvědomuji si, že jsem v té době z načatého platíčka asi dva nebo tři prášky bohužel zapomněla vzít... Teď jsem minulý týden v pondělí dobrala platíčko a chtěla si udělat pauzu na menstruaci, ale ta bohužel dodnes nepřišla :-( Takové zpoždění se mi nikdy nestalo, většinou menstruace přijde do dvou, max 3 dnů od vybrání platíčka..příznaky těhotenství nemám, ale už asi 4.den mám právě příznaky, že bych měla dostat menstruaci (křeče v podbřišku, bolesti beder..), ale zatím nic. Je možné, že by vynechání 2-3 prášků mohlo vézt k otěhotnění? Ikdyž jsem HA brala delší dobu vkuse? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jakákoliv nepravidelnost v menstruačním krvácení, zvlášť, pokud jí předcházela chyba v užívání, může samozřejmě znamet možnost neplánovaného těhotenství. Proto je důležité tuto možnost potvrdit nebo vyloučit a to nejlépe těhotenským testem z moči, který yse můžete koupit v lékárně. Testy jsou dostatečně citlivé, aby odhalily i těhotenství v úplném počátku.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: