Zpožděná menstruace

dobrý den bude mi 16 let a asi mám kvasinkovou infekci protože mám bělavý zapáchající výtok a dělá se mi bílý potah na pochvě. ale chtěla jsem se zeptat jestly muže infekce mít vliv na zpožděnou menstruaci měla jsem to to dostat před dvěmi dny a ještě nikdy se mi nezpozdila a mám také bolesti zad a v podbřišku jako před menstruací a zatím nic mohlo by to být těhotenství ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den,v případě tzv.sekundárné amnorey-nedostavení se menses u již menstruující ženy-je zapotřebí především vyloučit možné těhotenství.Kvasinková infekce pochvy může být doprovodem hormonálních změn,a tím i změny charakteru poševního prostředí.Samozřejmě taková situace může vznknout u prosté hormonální poruchy,ale-již pro vhodnou volbu léčby-mělo by být ohledně případného těhotenství jasno.Rozhodně bych se nespokojila s koupí testu v lékárně-je opravdu vhodné navštívit gynekologa a probrat s ním situaci.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: