Zpožděná menstruace

Dobrý den, 5 dní jsem brala Biseptol na zánět močového měchýře a před měsícem ciprox. Chtěla bych se proto zeptat, zda by tento lék mohl mít vliv na antikoncepci. Myslím tedy, jestli mohu mít zpožděnou menstruaci. Protože již 4 den čekám na menstruaci a nic. Těhotná určitě nejsem a HA Jangee beru pravidelně, nevynechávám.(brala jsem ale teď dvě platíčka za sebou) Předem děkuji za odpověĎ

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samotné onemocnění, které si vynutilo užívání antibiotik, mohlo ovlivnit menstruaci. Užívané léky by menstruaci ovlivnit neměly. Po dlouhém užívání antikoncepčních tablet může dojít k výraznému zeslabení menstruace až prakticky k vymizení. Neznamená to žádný zdravotní problém.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: