Zpožděna menstruace

V Unoru jsem po pozitivnim nalezu HPV CIN1 a dohode s pritelem prestala brat antikoncepci, kterou jsem uzivala 10 let. Je mi 29 let a s pritelem jsme se rozhodli ze je cas antikoncepci vysadit. I pri uzivani menstruce jsem mela nepravidelny cyklus. Menstruace vetsinou prichazela drive nez-li mela. Po poslednim antikoncepcni pilulce jsem dostala ocekavanou menstruaci a po jejim ukonceni jsem dostala dalsi ihned po 16 dnech (1/3 - 9/3). Do dnesniho dne jsem jiz dalsi menstruaci nedostala, tehotenske testy jsou negativni, vytoky nemam, pouze nafoukle bricho bez bolesti. Mohli byste mi poradit co by mohlo byt pricinou a copak mam delat? Predem dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dlouhodobé úžívání antikoncepce je jistě zásah do přirozené rovnováhy hormonů a tělo teď na to reaguje. Může trvat nějaký čas, než vše bude fungovat přirozeně. Ale i při užívání hormonální antikoncepce jste měla menstruaci nepravidelně, je tedy možné, že ještě menstruace nastoupí. Někdy prostě menstruace zcela pravidelná není. Vždy je nutno pomýšlet na možnost těhotenství. Říkáte, že testy jsou negativní. Přesto by bylo vhodné je zopakovat a nechat se vyšetřit vaším gynekologem. Ten kromě testů může provést i sonografické vyšetření a dle potřeby doporučit i další vyšetření. Bez podrobnějšího vyšetření nelze bohužel příčinu vašich obtíží odhalit.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Články: Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Zánět vedlejších nosních...
Čím nahradit chybějící zub?
Články: Čím nahradit chybějící zub?
Mezera po zubu narušuje...
Biopsie kostní dřeně
Články: Biopsie kostní dřeně
Biopsie kostní dřeně je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: