Zpožděná menstruace - v čem je problém?

Dobrý den paní doktorko, minulý měsíc, kdy jsem načínala jako obvykle platíčko antikoncepce - Cilest, jsem v půlce měsíce musela navštívit gynekologa a to z toho důvodu, že zhruba po 10 tabletách, vzhledem k tomu, že jsem antikoncepci neměla u sebe a 3 dny po sobě jsem si ji nevzala) jsem to uprostřed měsíce dostala. Gynekolog mi předepsal prášky na zastavení menstruace - norethisteron - s tím, že po dobrání prášků by se mě měla dostavit menstruace. Problém je v tom, že už uplynulo 14 dní po té, co jsem norethisteron dobrala a menstruace se doposud žádná nedostavila. Nikdy jsem se zpožděním problémy neměla, říkala jsem si, jestli to není zapříčiněno například stresem. Velice mě zasáhlo úmrtí v rodině, do toho mám teď zkouškové období a jsem ze všeho "na nervy". S přítelem jsme spolu rok a půl a co se týče našeho sexuálního vztahu během braní norethisteronu, tak jsem spolu provozovali přerušovaný styk. Těhotenský test jsem si dělala a vyšel negativně. Chtěla jsem se zeptat, zda-li o 14 dní opožděná menstruace může být zapříčiněna stresem a nebo, zda-li by se mohlo stát, že bych byla opravdu těhotná? S pozdravem a přáním hezkého dne

Odpověď odborníka:

dobrý den, pravděpodbně bude souvislost kombinací více vlivů.zopakujte těhot.test, pravděpodobně bude negativní, navštivte gynekologa, byl by vhodný UZ na stav sliznice a kdy bude cyklus.event.vyvolávačka:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anafylaktická reakce
Články: Anafylaktická reakce
Anafylaktická reakce je...
Průběh pásového oparu: potíže se mohou vrstvit
Články: Průběh pásového oparu: potíže se mohou vrstvit
Pásový opar je velmi...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Výšku dítěte může matka v těhotenství ovlivnit
Články: Výšku dítěte může matka v těhotenství ovlivnit
Přemýšlí-li matka o svém...
Varlata
Články: Varlata
Varlata jsou důležitou...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x