Zpráva

Dobrý večer. Tak jsem po 4 měsících už na 99 % vyléčený z rakoviny varlete. CT vyšetření dopadlo na výbornou. Jen mě ještě vzali krev ohledně markerů. Ale to určitě dobře dopadne. Už ted se mi ulevilo. - - - - Jediné 2 dovolím si už říct "banální" problémy ještě mám: A to co se týče sexuologie a potence: Při onanii stále cítím slabý prožitek orgasmu a větším úsilím ta onanie jde. To se týká to samé i sexu. - - - A co se týká Urologie: Tak to jediné varle, které mě zůstalo, tak ho cítím moc přecitlivělé. Popíšu to: Při každým prudčím pohybu, nebo ohybu ( když se nad něčím shýbám, nebo se obouvám), nebo dělám večerní hygienu ( myji se a dotknu se toho) tak to je tak citlivé, že to mirně nechci říct zabolí ale spíš dloubne a skřípne, ale trochu to nepříjemné je. Nebo stačí, že to taky cítím ikdyž jsem v klidu, když sedím a přehodím si nohu přes nohu, nebo dám si k sobě stehna tak taky to cítím v tom varleti. - - - Ale urologové mě to ještě během léčby kontrolovali to varle a je zdravé. Tak to bude banalita, ale jaká? - - - Tak to jsou jediné 2 problémy, které mám - s tou sex. potencí a s tím varlete. Nevíte čím to může být oboje dvoje? Jak ta slabá potence, tak i to citlivé varle? Během léta jste mě psali, že jedno varle plně postačuje na sex. funkci. A to varle už přece nemůže být nějak zavažné, když je prý zdravé a vlastně jsem se i celý uzdravil z rakoviny. NO děkuji za váš názor a odpověď. PETR

Odpověď odborníka:

Vytvořená jizva má patrně ještě vliv na polohu druhého varlete a může se při sezení nebo i retrakci varlete, ozřejmit. Nad varletem je sval. m. cremaster, které varle elevuje a jistý tlak se může zvláště při pohybu objevit. Druhému varleti je třeba do jisté míry umožnit nabýt funkce, která do jisté míry nahradí i varle, které bylo odejmuto. Sám bych byl opatrnější právě ve využívání onanie, zpočátku v podstatě druhé varle bych nepřetěžoval. Stav se bude postupně normalisovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S bolestí beder pomohou nejen léky, ale i klid, koupele a cvičení
Nádory mozku
Články: Nádory mozku
Situace v léčbě nádorů...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Varikokéla, ryze mužský problém
Články: Varikokéla, ryze mužský problém
V podstatě se jedná o...
Slezina
Články: Slezina
Slezina je orgánem s mnoha...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: