Zpráva s ct

prosím můžete my vysvětlit proč mám neustálé bolesti?zpráva s CT-L4/5 protruze disku šíře 3mm s lehkou intraforamin.prominenci bilat.,předozadní rozměr páteř.kanálu je 17mm.KořenL4 bilat.není zřetelně komprimován.L5/S1protruze disku o 3,5mm s pravostranou intraforaminální prominencí.předozadí rozměr páteřního kanálu je 17mm,kořenL5,S1bilat.není zřetelně komprimován.SI artroza bilat.I.V artroza.Obratlová těla ani meziobratlové štěrbiny nejsou výrazněji sníženy.V pravo v kosti kyčelní při SI kloubu sklerotické ložisko vel.2krát1cm,I nejspíše osteopoikilické.Okrajově zachycena v.s hyperplazie pravé nadledviny.MOC DĚKUJI

Odpověď odborníka:

Určitý i když drobný nález existuje. Kromě kostí existují v oblasti pateře i měkké tkáně, od nich může být bolestivá odezva. Je třeba vědět, že potíže mohou a většinou vycházejí ze svalové oblasti a na tyto svaly je potřeba na rehabilitaci zaměřit největší pozornost. Po léčení na rehabilitaci by se měla dostavit úleva, stav ale bude třeba u vašeho lékaře dále sledovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Trápí vás dásně? Víme, co jim škodí!
Články: Trápí vás dásně? Víme, co jim škodí!
Správná péče o dutinu ústní...
Zdravé dásně – klíč ke zdravým zubům
Články: Zdravé dásně – klíč ke zdravým zubům
Krvácejí vám dásně? Pokud...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: