Zralejší placenta,méně plodové vody

Dobrý den,dnes jsem byla na kontrolním UZ vyšetření(34.TT),podle kterého mám poněkud méně plodové vody a zralejší placentu.Miminko se zdá poněkud malé-1800g.Může to souviset s tím,že od 24.TT beru Dopegyt kvůli vyššímu tlaku?Tlak nyní udržuji v normě.Dá se určit progóza dalšího průběhu těhotenství?Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dopegyt patří mezi léky vhodné v těhotenství, proto by plod nijak negativně ovlivnit neměl, naopak snížení vysokého tlaku u maminky přispívá k hladkému průběhu těhotenství. UZ vyšetření nemusí samo o sobě zatím nic znamenat, záleží i na dalších okolnostech. Pokud máte steále obavy, požádejte lékaře o bližší informace. Je také možné, že se gynekolog zmýlil při určování stáří dítěte (pak by UZ nález neodpovídal předpokládanému stáří plodu).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: