Zranění zápěstí

Dobrý den, před pěti lety jsem si při bruslení zranila zápěstí. Lékař mi tenkrát dal ruku do sádry a ještě zápěstí "rovnal". (neznám odborný termín) Nicméně od úrazu jsem měla stále problémy, ruka mě bolela, otékala, mám zhoršenou jemnou motoriku apod. V září jsem absolvovala artroskopii, kde pan doktor zjistil, že mám příliš uvolněné vazy na palci. Ohnu jej do všech směrů téměř bezbolestně. Nyní jsem již nějakou dobu po operaci a má diagnóza je M1904 instabilita SL vazu. Mám opět podstupovat rehabilitace, ale nevím, zda vůbec pomohou, popravdě jsem již značně skeptická, ale přece jen se mi žádnou operaci podstupovat nechce. Proto se obracím na Vás, je nějaká možnost, že se mi vazy dají do pořádku? Vrátí se mi částečně do palce citlivost, jemná motorika apod? Co pro to mám udělat? Mnohokrát děkuju za odpověď. Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Instabilita SL scafo-lunátního vazu je postižením vazů uvnitř zápěstí a pokud trvá dlouhodobě vede k rozvoji arthrosy a bolestí v zápěstí. Na pohyblivost palce nemá žádný vliv a tedy ani na jemnou motoriku a citlivost. Vazy se samy zhojit nemohou. Poraďte se tedy znovu se svým lékařem a nechte si vysvětlit co od případné operace vazů s následnou sádrovou fixací a rehabiltací můžete očekávat a co ne.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x