Ztráta čichu a chuti.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na moji babičku, které 69 let. Před třemi týdny byla nachlazená ( rýma). Používala pouze cucavé bonbony Mucosolvan a do nosu Otrivin. Asi po týdnu ztratila chuť čich. Tímto bych se chtěla zeptat, co by s tím měla dělat? Je návštěva lákaře nutná nebo se do dá léčit doma?

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, raději s babičkou zajděte k lékaři. Ztráta chuti a především čichu je u rýmy běžná,po třech týdnech se většinou čich normalizuje. Pokud šlo o těžkou rýmu,např.spojenou se zánětem vedlejších dutin nosních,mohou se čichové buňky regenerovat až půl roku. Oboustranná ztráta chuti na hořké,sladké,slané i kyselé je téměř nemožná.Doporučte babičce,aby absebci jednotlivých chutí pečlivě sledovala. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: