Ztráta hlasu

Dobrý den, mám prosím dotaz. Už je to dlouhé 3 měsíce co jsem ztratila z ničeho nic hlas.Po nějaké době co jsem stále navštěvovala ORL se mi začlo už i hůř dýchat a měla jsem nesnesitelné bolesti v oblasti pod uchem a postupovalo to do zubů. Když už jsem sotva popadla dech teprve mi doktor oznámil, že musím být okamžitě hospitalizovaná, že mám laryngitidu. V nemocnici mi Dávali kapačky a inhalovala jsem vincentku, byla jsem i na CT. Když jsem odcházela domů nasadili mi ATB (Augmentin), Prednison a Klacid. Bohužel prášky nezabrali. Po delší době, co se mě snažili vyléčit mi bylo řečeno, že mám nějaký nález pod hlasivkama a že je potřeba aby mě uspali a vzali z nálezu vzorky. Takže 7.1. jsem byla na MLS. Po propuštění jsem dostala Mommox. Od té doby kýchám, sem tam nějaký kašel ale přišlo mi, že mi sprej pomáhá, protože jsem začínala mluvit ale co jsem ho dobrala tak jsem zase na bodu mrazu. Z předběžných výsledků mi nic nezjistili a stále nevědí co mi je. Konečné výsledky prý trvají 2-3 měsíce. Nedokážu si představit, že nebudu další takovou dobu nemluvit. Jinak mám teď doporučení na plicní. Už si nevím rady a nechci čekat na to než se něco bude dít. Budu ráda za každou radu a pomoc. NEmohlo by to být způsobené třeba alergii?? Snad ten můj příběh nějak přelouskáte. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,paní Nikolo, ano,jak sama říkáte,na Vašich potížích by se mohla podílet i alergie. Na druhou stranu brala jste Prednison a ten byl měl potlačit i příznaky alergické. Nemohu se zbavit dojmu,že na Vašich potížích se podílí více faktorů.Např.ony popisované bolesti pod uchem s propagací do čelisti do obrazu laryngitidy nezapadají.Steně tak ono zhoršující se dýchání.To zánět hrtanu u dospělého člověka způsobí opravdu výjimečně. Myslím,že by bylo dobré vzít všechny výsledky a zkonzultovat ještě kromě TRN pracoviště i internistu. Dále doporučuji,pokud už nebylo provedeno/ vyšetření na boreliosu,která v určitém stadiu může působit zánět drobných kloubů hrtanu, vyšetření na chlamydie a mykoplasmata,pokud jste kašlala,či kašlete,vyšetření na černý kašel,dále stěry z nosu i hrdla,rtg vedlejších dutin nosních. Těžko radit, soucítím s Vámi ,zkuste ještě všechno podrobně probrat s ošetřujícím lékařem. Přeji Vám brzké uzdravení.Dejte mi prosím vědět,jak vše dopadlo.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: