Ztráta líbidla

Dobrý den, chci se zeptat asi před 3 týdny jsem byl na odběrech krve, aby se zjistil testosteron. Pan doktor mi řekl že mám sníženej testosteron 11,07 nmol/l a prej mam mít kolem 19 nmol/l. Jinak ostatní hodnoty mam v pořádku. Nasadil mi UNDESTOR, že mam užívat 2 tablety ráno a 2 večer. Chci se zeptat není to nějak moc tabletek? Na kontrolu mam jít až někdy za 6 týdnů. Bojím se spíš jedné věci, abych neměl pak problémy s játrama a hlavně, abych byl plodnej?? Může to mít ještě nejaký dopad?? Ještě se zeptám dá se při užívání UNDESTOR sportovat??? Momentálně se bojím sportovat, aby se mi nezvýšil testosteron. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u Undestoru je spíše otázkou, zda k zvýšení dojde. Tablety mají bohužel pouze určitou gramáž. Játra nejsou problém, vysoké hladiny jsou rizikem pro prostatu, ale ne ty běžné. Sport je naopak s výhodou, měl by vám i více vyhovovat. Jediný problém vidím v dlouhodobém efektu - aplikovaný testosteron účinkuje pouze krátkodobě, "nenastartuje" vlastní produkci. Zdrací LJ

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: