Ztráta menstruace

Dobrý den, užívám pravidelně hormonální antikoncepci a již 4x po sobě jsem nedostala menstruaci. Těhotenství bylo pokaždé vyloučeno, gynekolog na ultrazvuku neshledal žádný problém, sliznice prý pokaždé vypadá, že by se krvácení mělo dostavit, ale nic se neděje, ani špinění. Mám dlouhodobý stres a trpím panickou poruchou, rok beru antidepresiva, chodím na terapie, psychicky jsem většinou v pohodě, ale tělo jako by stále prožívalo stres (sevření hrdla, bušení srdce, zvracení, průjem, třes). Lékaři tvrdí, že je to v pořádku, že se to časem urovná, ale mám strach, že se mi MS nevrátí a nebudu moci mít děti. Existuje takové riziko? A pomohlo by vysazení hormonální antikoncepce, nebo na to nemá vliv? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nedělejte si zbytečné starosti, po vysazení antikoncepce se navrátí Vaše původní schopnost otěhotnět. Vysazení antikoncepce nemá nyní smysl.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: