Ztráta menstruace

Dobrý den, v lednu jsem byla na kyretáži kvůli zamlklému těhotenství, od té doby mi chybí menstruace. brala jsem 2 měsíce antikoncepci, poté estrofem - nic nezabralo.V červenci jsem byla opět v nemocnici aby se vylouči Aschermanův syndrom. Vše prý bylo v pořádku, i cytologie. A menstruace stále nikde. Jen prý mám nízkou sliznici 3.1 mm. Lékař mi opět předepsal Estrofem 2mg + Provera 2x5mg. Chtěla bych se zeptat jestli je takovýto postup normální a jestli má za absenci menstruace opravdu nízká sliznice? Je možno podpořit její růst i jinak? Je mi 27 a chtěli bychom alespoň jedno dítě. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud byl vyloučen Aschermannův syndrom je jediná možnost hormonálně podpořit růst sliznice, postup lékaře je normální,byly by vhodné ještě kontroly ultrazvukem s opakovaným měřením výšky,aby se dal sledovat výsledek léčby. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nenechte srdce tlouct jak o závod – klidný tep vám prospěje
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Články: Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Akutní zánět průdušek...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: