Ztráta menstruace po dogmatilu

Beru psychiatrický lék Dogmatil po kterém se mi vytratila menstruace. Zkoušela jsem změnu, ale ze všech léků mám vedlejší účinky, takže jsem odsouzena nemít menstruaci do konce svého života. Je to prý způsobeno prolaktinem, který lék Dogmatil stimuluje. Lék musím brát do konce svého života. Chtěla bych hlavně vědět, zda mi nehrozí nějaké nebezpečí, když mi vymizela menstruace. Je mi 36 let. Děkuji Olga

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Olgo, léky potlačující příznaky psychotických onemocnění (neuroleptika) bohužel podobné nežádoucí účinky mají. Pokud u Vás není možná jiná varianta, bude pro Vás nejlepší zůstat u tohoto léku. Poraďte se s psychiatrem, který Vám jej předepsala na doprovodných metodách (psychoterapie) a zeptejte se, zda by bylo možné s ohledem na Váš stav postupně dávky snižovat. Také se poraďte, zda by nebyla vhodná konzultovat Váš problém s endokrinologem. Vynechání menstrauce Váš zdravotní stav neohrožuje (u žen, které berou hormonální antikoncepci, také nedochází při pravidelném krvácení ke skutečné menstruaci).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
RTG snímek plic
Články: RTG snímek plic
RTG snímek plic je jedním z...
Zánět středního ucha: co vás nejvíc zajímá
Články: Zánět středního ucha: co vás nejvíc zajímá
Zánět středního ucha...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x