Ztrata menstruace po zmene ha

Dobry den, presla jsem na HA YAZ z Minisistonu tak, ze jsem po dobrani posledni aktivni tablety Minisistonu vzala hned Yaz (nedelala jsem pauzu). Ted uz Yaz beru 5. mesic a behem uzivani jsem ani jednou nemela MS. Doktor rikal, ze nevadi, ze nemam MS, ze se to muze stat, pri nizkohormonalni antikoncepci. Ale chci se zeptat, jsem plne chranena pred otehotnenim, ikdyz nemenstruuji a HA beru vzdy pravidelne v urcity cas a nikdy jsem zadnou nevynechala? Dala bych se chtela zeptat, zda tim, ze budu pokracovat v teto HA a nebudu menstruovat, nebude nejakym zpusobem trpet telo a nemela bych radeji zmenit HA. Dekuji za odpoved. S pozdravem Terka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním spolehlivě chráněna i v případě, že nemenstruujete. Není třeba přípravek měnit, tělo nijak netrpí tím, že nekrvácíte, spíše naopak.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: