Ztráta ms po dlouhodobém užívání antikoncepce

Je mi 47 let, mám jedno dítě, nikdy jsem neměla žádné gyn.problémy. Cca 21 let jsem užívala hormonální anitkoncepci. Loni v říjmu jsem ji vysadila a od té doby mám velmi nepravidelnou ms, třeba po 2-3měsících. Můj gynekolog mi předepsal proveru 5mg. Jeden cyklus jsem ji užívala a ms se dostavila asi po dvou měsících. Pak už jsem ji dále nebrala a ms mám po těch 2-3 měsících, nepravidelně. Je možné, že bych byla v přechodu a ms prostě odeznívala ? Moje matka měla přechod ve 40 letech. Snažila jsem se o tom mluvit se svým gynekologem, ale řekl mi, že to je nepravidelnost po vysazení antikoncepce a napsal mi další Proveru a víc se se mnou nebavil. Co se stane, když další Proveru brát nebudu ? Mohu již být v přechodu ? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ve 47 letech by se skutečně mohlo jednat o počínající klimakterium.Pokud budete bez obtíží a nebudete brát Proveru nic se nestane příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: