Ztráta paměti

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Můj taťínek 63-let má problém s pamětí. Začalo to po druhé jeho operaci, domnívali jsme se, že je to způsobeno změnou léku (protože tyto problémy nastaly právě ve chvíli, kdy mu doktorka změnila léky) otec je přestal brát a trochu se to opravdu zlepšilo. Ale minulou neděli se nám náhle sesypal, domníváme se, že to byla slabá mrtvička, protože nemohl stát na nohou a pak jednu nohu za sebou táhl a taky jedno oko má trochu spadnuté. Chtěli jsem ho hned odvézt do nemocnice, ale on to zakázal.Vím, že když je v takovém stavu by měl nejspíše ležet v nemocnici, ale mého otce dostat k doktorovi je nad lidské síly a donuťte dospělého člověka. Nakonec se nám ho pomocí lesti podařilo dostat aspoň k obvod. doktorovi a ten mu udělal rozbor krve a EKG a prý je vše v pořádku. Mě se to ale nezdá, po té neděli začal zapomínat nejen slova, ale nepamatuje si i celé dopoledne. Je to s ním čím dál horší a nevíme si rady. Doktor mu předepsal i lék na deprese Arketis. Ale já si myslím, že za tím je něco více a že měl podle mého názoru doktor udělat více vyšetření nebo ho poslat do nemocnice na pozorování. Otec vypadá špatně a zatím se to vůbec nelepší spíše naopak a teď když mu doktor řekl, že je vše v pořádku, tak už ho asi nikde nedotlačíme. Chtěla jsem Vás poprosit o Váš názor na toto vše a co byste nám doporučila. A jaké vyšetření byste popřípadě doporučila. I když jestli bysme ho tam dostali je už ve hvězdách. Děkuji moc a pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jednoznačně bych vám doporučila neurologické vyšetření, je-li porucha paměti ( nejedná se náhodou o poruchu řeči, jeji produkce či rozumění řeči ?) , zhoršení hybnosti na jedné straně těla, může se jednat o postižení mozku.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
má vliv na pamět geratan | Od: Pavel | 4.4.2014 16:50
Je mi 69 let mám problémy s pamětí, pomůže mi lek geratam
reagovat
re:má vliv na pamět geratan | Od: Poradna uLékaře.cz | 8.4.2014 10:02
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: