Ztráta váhy po fudoplikaci

Dobrý den, mám jít na fundoplikaci kvůli refluxu jícnu a chtěla jsem se zeptat kolik přibližne se ztratí po této operaci na váze, chci vědět jestli není lepší předem nějaké kilo nabrat abych nebyla potom moc slabá apod. Děkuji

Odpověď odborníka:

Fundoplikace snižuje objem žaludku a tím množství potravy, které vyvolá pocit nasycení může být menší. Pokud však pacient přijímá stejné množství potravy jako před operací mnoho se nezmění. Určitě by nebylo na místě ztloustnout před operací. Bude záviset zcela na vás jak vhodně se váš dietní režim právě podle provedené operace upraví tak aby množství kalorií bylo menší, ale zároveň byl pocit uspokojení z jídla a zároveň aby strava byla výživná a plnohodnotná. Určitě bude dobře spolupracovat dále s gastroenterologem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest kloubů a suché oči – co mají společného?
Články: Bolest kloubů a suché oči – co mají společného?
Artritida je většinou...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Alespoň jednou za život...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poruchami spánku spojenými se směnným provozem jsou často ohroženi i lékaři
Máte-li lupénku, pak pozor na vznik cukrovky
Články: Máte-li lupénku, pak pozor na vznik cukrovky
Lidé se závažnou formou...
Deprese
Články: Deprese
Deprese nepochybně provází...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x