Ztráta vědomí za volantem po prožité autonehodě

Dobrý den, ráda bych se zeptala na probém mdlob. V březnu 2006 jsem měla autonehodu pri ktere se mi nic nestalo ale o rok později mi rekli že asi byly narušeny vazy v oblasti krční patere a proto to omdlévání. Dostala jsem xanax na uzkost a cinarizin, temeř rok mi bylo občas jen trochu uzko ale ted se mi stalo že při jízdě autem na mě přišly mdloby a já ani nebyla shopná zastavit a jela jsem prostě do cíle ještě asi dalších 200 m ale už jako ve snu. Nakonec jsme neomdlela a stav prodýchala ale myslim že to bylo dost nebezpečne, vezla jsem dítě a taky jsem mohla ohrozit ostatní přesto mi nešlo s tim nic dělat, Tělo prostě jelo samo. Jedině co se za ten rok změnilo bylo že jsem vysadila hormonální antikoncepci a začala brát duphaston jelikož se nedostavuje krvácení. Je možně že to zase zapřičinuje krční pater nebo to může byt třeba hormonální porucha a jak je možně že se to stane když člověk vlastně sedí? Skoro se bojím být s dítětem sama doma aby to zase nepřišlo. Můžete mi poradit na jakého odborníka se mám obrátit a jaký máte na věc názor moc děkuji Lenka T

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně v sobě stále máte vzpomínky na traumatizující zážitek (autonehodu). Problémy s krční páteří mohou souviset s horším prokrvení mozku a tím pádem i s mdlobami, nevím, jak často se u Vás objevují. Hlavní problém však podle mě spočívá v úzkosti a strachu ze zážitku, který byl pro Vás obtížně zpracovatelný a který v sobě stále nosíte. Doporučuji Vám obrátit se na psychoterapeuta, se kterým budete moci své pocity probrat a pomocí nácviku se naučíte zvládat zátěžové situace. Také by možná bylo na místě neurologické vyšetření.

Poradna uLékaře.cz

Nepromeškejte správnou chvíli začít s účinnou léčbou a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Články: Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Klíšťová encefalitida...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Itálie, Španělsko, Řecko: víte, co musíte udělat před dovolenou?
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: