Ztuhlá šíje, nevolnost, horečka

Dobrý den, nejdříve bych ráda napsala, že jsem si už dost nemocí a zranění odtrpěla, např.mononukleozu, zánět ledviny, rozsáhlé popáleniny 2.stupně, proto nechci vypadat jako nějaký hypochondr. Po vyšetření na gastroenterologii mi zjistili, že příčinou mých pravidelných (většinou ranních) nevolností je reflux jícnu. Píši sem, protože už jsem párkrát měla namále a nechci ani tyto příznaky podcenit. Antibiotik jsem kdysi musela mít hodně, mám tudíž slabou imunitu, výpadky krátkodobé paměti, jsem neustále unavená a slabá a mám trombofilní stav f.XII-srážlivý, nekrvácivý. 1. den jsem měla horečku 38-38,5, průjem a šílenou bolest hlavy jakoby z ničeho nic, nejdřív jsem to přisuzovala střevní chřipce(po návštěvě McDonaldu po hodně dlouhé době), ale od 2. dne je stolice už několik dní lepší-ne řídká ale ani ne úplně pevná,vždy po jídle, jen je nepříjemné to křečovité nadýmání a zápach. Mám tendenci moc nejíst,aby mi nebylo hůře, ale to pak hubnu a už tak jsem hubená až až, snažím se přibrat a tohle mi moc nepomáhá. Ukrutné bolesti hlavy nepřestávají a mám od té doby ztuhlou šíji a pořád mi zaléhá a "odléhá v uších". Teploty byly jen 1. den. V kuse mi je na zvracení a motá se mi hlava. Prosím dejte mi nějaké tipy co by to mohlo být, už si to pak sama prostuduji. Sama bych si to nejraději dohledala dopodrobna, nechci už k lékaři pro další antibiotika. Samozřejmě pokud by se to zhoršilo, tak to je jiná, to bych neměla na výběr. Mockrát děkuji, i za pochopení.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Terezo. Léčit se svépomocí důrazně nedoporučuji. Proto má rada je jediná: jděte za svým praktickým lékařem, který Vás prohlédne, protože nejdůležitější součástí diagnostiky je klinický stav pacienta a vyšetření lékařem. Nebudu naslepo střílet diagnózy, neboť příčinou Vašeho stavu může být více věcí, ať už infekčních, nebo neinfekčních. Pokud ale nemáte teploty, pak nevidím důvod k podávání antibiotik. Váš stav mohla klidně způsobit chřipka, neboť nyní je chřipková sezóna. A na tu se antibiotika nedávají. Čili odmítat vyšetření lékařem, protože již "nechcete další antibiotika" mi přijde nerozumné. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: