Zubní implantát a magnetická rezonance

Dobrý den, zajímalo by mě, zda se zubním implantátem mohu na magnetickou rezonanci, resp. z jakého materiálu implantáty vlastně jsou. Pokud by to vadilo, tak pro celé tělo nebo jenom pro MR hlavy? Děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Heleno, Relativní kontraindikace (potenciálně nebezpečné) dentální implantáty jsou méně než 6 týdnů po implantaci, pokud není písemně doložena jejich MR kompatibilita. Dentální implantáty 6 a více týdnů po implantaci, bez známek uvolňování (bez ohledu na použitý materiál) jsou bezpečné při MR. Pro jistotu ale prosím upozorněte pracovníky vo vyšetřovně magnetické rezonance, nebo je předem telefonicky kontaktujte. Materiál dentálních implantátu ve velké většině je vyroben z MR bezpečných materiálů, tedy nemagnetických. Bylo by vhodné se informovat u Vašeho zubaře, který Vám dentální implantáty zaváděl. S pozdravem a přáním hezkého dne, Martina Šinclová

MUDr. Martina Šinclová
MUDr. Martina Šinclová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Schill Dental Clinic Praha s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: