Zubní implantát nebo můstek?

Dobrý den, v prosinci 2008 mi byla vytržena 6 vpravo dole. Bylo mi řečeno, že zhruba po půl roce by se s tím mělo něco dělat, jinak může dojít k rozlézaní zubů. Mám se rozhodnout mezi zubním implantátem a můstkem. Jak poznám co je lepší? Zatím se mi jeví vhodnější implantát,ale již jsem několikrát zaslechla o úporných bolestech po zavedení implantátu. Lze se těmto problémům vyhnout? Např. podrobným předvyšetřením ústní dutiny...? Zuby na které by byl zavěšen příp.můstek jsou zatím vpořádku. Ale kdy začnou dělat problémy, těžko říct. Jinak celkově mám zuby spíše citlivější, sklon k odhaleným krčkům a občasnému krvácení dásní. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud si zvolíte dobrého implantologa, nemělo by k žádným potížím po implantaci dojít. Při volbě můstku se musíte připravit na to, že dva sousední zuby budou obroušeny a to se mi nejeví jako citlivé a dobré řešení. Moderní a šetrné jsou implantáty, pokud nešetříte každou korunu, volila bych já osobně raději implantát. Případné komplikace souvisí s provedením implantace (proto bych se vašeho implantologa ptala na počty vykonaných operací a také na počet těchto komplikací, které uvádíte vy). Nejsem implantolog, ale nezdá se mi, že by byly tak časté, jak "jste zaslechla". Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: