Zubní sklovina

Dobrý den, měla jsem rovnátka na pevno a řekla bych, že mi trošku zničila zubní sklovinu, na konci zubu jsou až skoro průhledné, jde to nějak napravit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Zeslabenou zubní sklovinu lze zesílit kompozitní (bílou) výplní z vnitřní strany, případně pomocí celokeramické fazety. Důležité je, aby byly v pořádku skusové poměry, což předpokládám ve Vašem případě po dokončení ortodontické léčby jsou. Oba typy řešení vyžadují pečlivé posouzení a naplánovnání, aby se jednalo o dlouhodobě trvanlivé řešení. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Články: Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Zkažený žaludek, nevolnost...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: