Zuby

Dobrý den chci se zeptat jaký máze názor na tzv.pískování zubů,zda může i uškodit je-li špatně provedeno?Jedno takové sem asi před třemi lety podstoupil a mám problém že se mi na předních horních zubech objeví nevím jak to nazvat jako by nános směrem od dásní dolů a vypadá to jako bych měl plak i přesto že používám správnou techniku čištení a už si s tím nevím rady,prostě ty zuby mám zanešené i když mi je paní zubařka vyčistí,vždy se to za pár dnů objeví znovu a jistý je to že tenhle problém mám od doby co sem na tom pískování byl kdy mě to prováděli učnice a dentální hygienistka na ně dohlížela a občas něco sama udělala.Můžu mít něco se sklovinou?Mnohokrát děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, málokdo si toto uvědomuje, ale i dentální hygiena, která je na první pohled relativně banální záležitostí, má svá nepodkročitelná pravidla a musí být prováděna odborníkem. Při špatně provedeném pískování totiž může dojít ke zdrsnění zubní skloviny, které následně může vést k tomu, že se plak zachycuje na zubech snadněji, což se zjevně děje i ve Vašem případě. Doporučila bych navštívit odborníka a povrch zubů zaleštit. Pro Vaši příští dentální hygienu bych Vám doporučila obrátit se na pracoviště, jakým je například i naše klinika, kde dentální hygienu provádí výhradně lékař. Hezký den

MUDr. Anastasia Polunina
MUDr. Anastasia Polunina

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Klinika Mediestetik

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: