Zuby

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu po dnešní nepříjemné návštěvě u zubaře. Šla jsem na obyčejné vyvrtání kazu čtyřky vpravo nahoře, kdy mi zubařka dala 3 injekce, ale absolutně nezabraly. Oko jsem měla tak umrtvené, že sotva mrkalo, tvář pod okem mi z té dávky injekcí i mírně natekla a udělal se na ní nějaký flek, ret jsem mírně umrtvený měla, ale zuby jsem i po těch 3 injekcích cítila naprosto normálně, tedy vše dost bolestivé. Musím dodat, že jsem měla injekci 4x v životě, vše letos od jara, kdy jsem přišla k zubařce se zkaženým a ulomeným zubem (5 vpravo nahoře), ze kterého mi tahala nerv - moje první injekce, naprosto bez problému (nemrtvilo mi oko, zuby byly omrtvené hned a na 100%), podruhé když mi ještě dočišťovala a plnila kanálky, injekce opět bez problému. Dostala jsem ale po vyplnění kanálků před 7 týdny zánět, atb Dalacin 2 balení, atb zabraly jen částečně, zub je stále bolavý na poklep, donedávna jsem v něm měla v noci při skusu řezavé bolesti a skoro každý den mě bolí lícní kosti pod okem -tlak přecházející v bolest, přejdou obvykle samy bez analgetik (zatím tedy po konzultaci s lékařem čekám, co bude...). Z důvodu dlouhodobého zanedbávání mého chrupu ze strany zubařky jsem si našla poté novou zubařku, která je velmi pečlivá a hodná. Nedávno mi převrtávala plombu s hlubokým kazem(4 vlevo nahoře) a tato zubařka už mi musela dát injekce 2, první nezabrala, po 2. to nebolelo, ale místy jsem ještě něco cítila. Dnes při vrtání 4 vedle té mrtvé 5 už účinnost injekce nulová. Mohu se zeptat, čím to může být? Nová zubařka tvrdí, že mi píchá to samé a v té samé dávce, jako ta stará, i víc. Proč mi mrtví oko a tvář pod okem, ale zuby vůbec? Jaké jsou možnosti, jak toto řešit - existují i jiné typy injekcí? Nedokážu si představit, jak bych "přežila" např. další tahání nervu nebo snad trhání zubu. Přikládám rtg svých zubů (není v něm dnešní plomba), pokud by Vám snad něco z něj mohlo napovědět, případně i řešení obtíží po vyplnění kanálků.Mnohokrát děkuji za odpověď,Klára K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, anestezie opravdu může vyjímečně způsobovat takovéto problémy, občas pomůže aplikovat tzv. intraligamentární anestezii, dále záleží na tom, jaké anestetikum dr. používá., dále určitě není úplně vhodné léčit zánět pod zaplněným zubem ATB., většinou to může znamenat nějaký větší problém. přeji hezký den V. Štván

MDDr. Vladimír Štván
MDDr. Vladimír Štván

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Denticio s.r.o., Stomatologická klinika, Pardubice a Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: