Zuby

Dobrý den, před 23 roky jsem po úraze přišla o horní jedničky a dvojku. Měla jsem kvalitní můstek na 5 zubů ze zlata a chromazitu. Přišel čas můstek vyměnit kvůli dvěma nosným zkaženým zubům. V říjnu 2015 mi zubař začal připravovat zuby na nový můstek. První nový můstek na 7 zubů z metalokeramiky byl špatně udělaný (nešlo s ním kousat a tlačil na čepy). Pak přišly opakované záněty, čištění kanálku, bolesti a antibiotika. Když to konečně odeznělo, lékař se rozhodl zbrousit další zdravý zub na výsledný můstek osmi zubů. Dva dny před broušením jsem cítila bolest u kořene nosu při smrkání, zakašlání nebo v předklonu. Za 4 dny to odeznělo. Pár dní poté mě vzbudila pulzující bolest dolních zubů, která po tabletě Novalginu přešla. Ovšem už pár hodin na to začaly bolet horní zuby a později osmička, pak klid a zase spodní zuby a takhle se to opakuje už týden. Bolest, která není nesnesitelná, se střídá s obdobím klidu. Střídám léky od bolesti s odvarem hřebíčku, nebo bolest přejde sama a nechá mě pár hodin v klidu. To už se začínám těšit, že by mohl být konec mého trápení a zase přijde něco nového, tentokrát divný tlak v čelistním kloubu asi 15 min, který se přesunul do lícní kosti a zase zpátky a po půl hodině to odeznělo. Pár hodin klid a už se mi zase začínají mírně ozývat spodní zuby a za chvíli tlak v horní čelisti a zase klid. Tak je to pořád dokola. Lékař říká, že na rentgenu (2 měsíce starém) ani v ústech nic nevidí. Pracuji v nemocnici a tak jsem se šla zeptat na ORL, kde mi sestra řekla, že to nemůže být zánět dutin, když mě to už nebolí a z nosu mi neodtéká žádný sekret, že to budu mít asi poškozené nervy. Vím, že se něco děje, ale nevím co a bojím se nechat si nasadit nový můstek napevno. Nevíte, co by to mohlo být a co mám dělat? Prosím o odpověď zubního lékaře a děkuji předem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uvádíte strašně mnoho příznaků a seriózně vám poradit jen na základě popisu asi nebude možné. Ale můžete mít i takovou smůlu, že vás postiho více onemocnění najednou. Přesto bych aspoň doporučil nechat si provést i důkladné interní vyšetření. S pozdravem MUDr.Piskáček Praha

MUDr. Jaromír Piskáček
MUDr. Jaromír Piskáček

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dental clinic Dr. Piskáček, Praha - Anděl

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: